Grundläggande kunskaper om kommersiell köksvattenkran

- May 11, 2018-

För det första typen av kommersiell köksvattenkran:

Kranen är omkopplare för inomhusvattenkällan och ansvarar för reglering och reglering av vattenflödet. Det är ett viktigt material för varje familj. För närvarande finns det ett brett utbud av kranar på marknaden. För allmänheten saknas ofta professionell kunskap. Därför, när du väljer en kran, hittar du det med en förlust. Faktum är att badrums kranar, trots deras sort, stil, stil och sort, är lätt uppdelade från två aspekter.

För det första, från användningen av funktionspunkter, finns det generellt tre typer av badrumsvatten, tvättställ, kökshandverktyg, har vanligtvis en enhetlig stil och form.

Badrumsvatten är indelade i badkranar och duschkranar:

Badkar kranen: Den är monterad på sidan av badkaret och används för att öppna varmt och kallt vatten. Kan anslutas till heta och kalla två rör som kallas dubbel-typ; Öppna och stäng strömmen av spiralhissens struktur, metallkulventil, keramisk ventil typ och så vidare. Den nuvarande marknaden är mer keramisk ventil typ handtag badkar kran. Den använder ett enda handtag för att justera vattentemperaturen, lätt att använda; Keramisk ventilkärna gör kranen mer hållbar och vattentät. Badkar kran kropp gjord av mässing, utseende av krom, guld och olika typer av metall bakning färg.

Duschkran: Den är installerad ovanför duschrummet och används för att öppna varmt och kallt blandvatten. Ventilhuset är också gjord av mässing, med förkromning och guldplätering på utsidan. Metoderna för öppning och stängning av vattenflödet innefattar skruvlyftande och keramiska ventilkärnor. Duschkranar är indelade i slangduschar och väggmonterade duschkablar; termostatkranar med specialfunktioner, kranar med filteranordningar och kranar med utdragsslangar etc. som har olika krav under installationen.

Handfat: Det är monterat i ett handfat för kallt vatten, varmt vatten eller varmt och kallt vatten. Dess struktur är: skruvlyft typ, metall kulventil typ, keramisk ventil typ och så vidare. Ventilhuset är gjord av mässing, med förkromning, guldplätering och olika färger av metallbakningsfärg på utsidan. Formerna är olika. Handtagen är handtagstyp och dubbelhandtagstyp. Vissa tvättställ är utrustade med hängande dragstänger, som kan användas för att direkt öppna och öppna tvättställens vatteninlopp för att eliminera avloppsvattnet.

Multifunktionell krankran: Om ditt kök har varmvattenledningar, bör den här kranen också vara dubbelkopplad. Med undantag för kökshandskar är vattentätena högre och längre, och vissa slangdesigner finns också tillgängliga för att tvätta mat.

För det andra är det i strukturella perspektiv i allmänhet tre huvudkategorier:

Handtagstyp, den här typen av kran adopterar den mer populära keramiska ventilkärnan som tätningselementet för närvarande, dess fördel är att strömbrytaren är flexibel, temperaturen justeras helt enkelt, livslängden är lång.

Med 90 ° brytare, men även med en keramisk chiptätning, på basis av det traditionella dubbla handtaget, byt ut den ursprungliga gummitätningen för keramiktätningen, öppna och stäng handtaget. 90 graders rotation kan delas upp i varmt och kallt vatten på båda Sidor Justering kännetecknas av enkel öppning och fler stilar.

Traditionella spiralstiga gummitätta kranar, på grund av sin stora mängd vatten, är priset relativt lågt.

Dessutom har vissa importerade kranar även använt ihåliga bolltätningar och stämpeltätningar i rostfritt stål, men även full temperaturkontroll, men priserna är dyrare.


För det andra, nya vattenkran introduktion:

1, automatisk laddningssensor kran

Japans INAX Corporation uppfann nyligen en automatisk laddningssensor kran som kan använda vatten för att lösa sin egen elektriska energi.

Denna kran innehåller ett datorkort och en hydrogenerator med infraröda sensorer för att bilda ett komplett system. När han håller handen under kranen, skickar sensorn signalen till datorn i kranen och slår på vattnet. När vattnet rinner, genereras det och laddas av vattengeneratorn och ger sin egen kraft. Denna kran kan också automatiskt begränsa flödet av vatten för att spara vatten och spara el.

2, smart magnetisk kran

Kranen har samma utseende som en vanlig kommersiell kran, men den är mångsidig. Dess egenskaper:

en. När vattenförsörjningsnätet är avstängt stängs kranen automatiskt av när kranen är påslagen eller slås på. Det kommer inte att finnas något rinnande fenomen som orsakas av att glömma att stänga av kranen.

b. Mekaniskt, utan energi eller kraft;

c. Magnetiserad vattenfunktion;

d, tillverkningsprocessen är enkel, huvudsakligen baserad på gjutning.

3, utanför kontrollen av automatisk kran

När handen når under kranen, öppnas kranen automatiskt. När handen är kvar stängs kranen automatiskt. Den är mycket lämplig för offentliga toaletter och andra platser. Det är lätt att använda och sanitära, och det kommer inte att orsaka att det går att springa, läcka eller droppa, och produktion och installation är extremt lätt. Den automatiska enheten antar i huvudsak LS-2-typ infraröd sensor, vilket är en typ av reflekterande givarmodul som integrerar infrarödutsläppskrets, mottagningskrets och drivkrets. Den är inkapslad av epoxiharts och dess yttre dimensioner är 10 × 38 ×. 57mm, denna modul har 10 stift, varje stift fungerar enligt följande:

V + - positiv strömförsörjning, 4-6V (DC), ström 2-4mA;

V --- negativ strömförsörjning;

J --- infraröd mottagare negativ elektrod;

J + - infraröd mottagarkatod;

V --- infraröd utsläppsrörkatod;

F + - infraröd emitterande katod;

L1 - monostabil utgång 1, när kretsen känner av en signal, matar denna terminal hög nivå i 1 sekund;

L2 - monostabil utgång 2 slutet, när den induktiva signalen försvinner, matar denna ände 1 sekund hög;

R - nuvarande begränsningsresistansåtkomst;

P, NC är tomt;

Den så kallade reflekterande sensorns brytare, hänvisar till att LS-2-modulen själv sänder ut en stråle av infrarött ljus, om det finns ett objekt inom ljusblockets område, ljuset och ljuset reflekteras tillbaka till modulen när reflekterad infraröd ljusintensitet är tillräcklig, mottagen Signalen kommer att fördröjas, erkännas osv. och drivas av monostabila utgången L1 för att mata ut hög nivå (upp till V + värde) i 1 sekund och sedan tillbaka till noll (V-värde); När objektet lämnar, kommer inget reflekterat ljus på mottagningssidan, den kretsstyrda monostabila utgången L2 matar ut en hög nivå (upp till V + -värdet) i 1 sekund och återgår sedan till noll (V-värde).


Urval av kommersiell köksvattenkran

Konfiguration, valfri kran kan vanligtvis starta från följande aspekter

1. Använd funktionella och strukturella egenskaper. För närvarande finns det ett brett utbud av kranar på marknaden som är lämpliga för hemmabruk. Men oavsett hur många arter det finns, kan det grovt delas upp från två aspekter. Vad det gäller funktionen kan det delas in i tre typer: badkar, kran och tvättkran. Genom olika personliga preferenser kan ideal och effekt uppnås. Enligt de strukturella egenskaperna kan den delas upp i keramisk ventilkärna med en enda handtag och 90 graders omkopplingsmunstycke och ett gummidys av spiraltyp.

De två första produkttyperna är baserade på den speciella bearbetningen av industriell keramik för att öppna och stänga vattenkällan. De senare produkterna har gradvis avvecklats på den nuvarande marknaden. Nyckeln är att de två första produkterna har fördelarna med bekväm drift och flexibilitet och är mest populära i befintlig produktstruktur. Samtidigt finns det i de importerade produkterna även produkter som har ställts in för att automatiskt justera temperaturen och produkter som har ljus eller infraröd kontroll för att slå på och av vattnet.

2. Munstyckets yta och dess beläggningsalternativ. Tidigare har det blivit introducerat att de nuvarande tippprodukterna har många ytbeläggningstyper, och urvalet av urvalet baseras på konsumenternas individuella preferenser och krav och den övergripande inredningen av interiören. Konsumenterna rekommenderas att välja produkter som är mer mogna inom bearbetningstekniken, nämligen den ljusa krom som används vanligare idag, det vill säga det som vi vanligtvis kallar "Cromime". Dess teknik har ackumulerats under årtionden av erfarenhet och dess kvalitet är relativt pålitlig.

3. Identifiering av vattentäthetskvaliteten.

(1) När du vrider eller drar handtaget, ska det vara lätt och flexibelt utan någon känsla av sticka. Kranen med käppmotstånd har vanligtvis mer eller mindre kvalitetsproblem, eller är felaktigt monterad eller felaktigt inställd. Vissa kan till och med vara gjorda av dåliga kvalitetsdelar.

(2) Under normala omständigheter kan kranet inte identifiera om det finns läckage innan det är anslutet till vattenkällan, men i grunden kan det uppnå sitt syfte genom att kontrollera om det finns någon löshet i varje anslutningsdel. Eftersom denna lossning kan vara den direkta orsaken till läckande vattenmunstycke.

(3) Människor gillar inte typ av produkter som har uppenbara brister på sina ytor. Vattendysan är inget undantag. Därför bör man uppmärksamma kranens yta för eventuella burr, en tändningspunkt eller icke-plätering som bildas på vissa delar på grund av dålig pläteringskvalitet eller om hål eller fläckar bildas på grund av dålig gjutkvalitet.

(4) För att skydda sitt rykte markerar de flesta företag sina produkter och deras förpackningar med tydliga och tillförlitliga etiketter. Vissa företag med dåligt rykte eller tvivel kan emellertid inte och vill inte placera tydliga och pålitliga etiketter på sina produkter och relaterade förpackningar. Användare rekommenderas att inte köpa sådana produkter, även om de är mycket billiga.