Kran kunskap

- Jun 28, 2020-

  1. Enligt materialet kan det delas in i SUS304 rostfritt stål, gjutjärn, all plast, all koppar, kran av legerat material, kran av polymerkompositmaterial etc.

2. Dela upp i handfat, badkar, dusch, diskbänk beroende på funktion.

3. Enligt strukturen är den uppdelad i enkla, dubbla och tredubbla typer av kranar. Det finns också enkla handtag och dubbla handtag. Enstaka fogar är anslutna till kallvattenrör eller varmvattenrör; dubbla fogar är anslutna till kallt och varmt samtidigt. De två rören används mest för handfat och diskbänkar med varmvattenförsörjning; den tredubbla typen är ansluten till varm- och kallvattenrören och duschmunstycket. Det används främst för badkar kran enkelhandtag kran. Handtaget måste justera kallvattenröret och varmvattenröret separat för att justera vattentemperaturen.

4. Enligt öppningsmetoden måste spiralhandtaget, skiftnyckeltypen, lyfttypen och induktionstypen rotera flera gånger när den öppnas. skiftnyckelns handtag behöver bara vridas 90 grader; lyfthandtaget behöver bara lyftas uppåt. Det vill säga induktionsblandaren tappar automatiskt ut vattnet så länge handen sträcks ut under kranen. Det är också en fördröjning att stänga av kranen, stänga av strömbrytaren och vattnet kommer att strömma i några sekunder för att stoppa provet.

5. Enligt ventilkärnan är gummikärnan, den keramiska ventilkärnan och ventilkärnan i rostfritt stål etc. uppdelade i flera nyckelventilkärnor som påverkar kranens kvalitet. Gummi kärnkran, flerspiral öppen gjutjärn kran har i princip eliminerats; keramisk ventilkran Det är vanligare att ha god kvalitet varje år; Det är först nyligen som den rostiga stålventilkärnan är mer lämplig för områden med dålig vattenkvalitet.

6. Kranvattenrenare De viktigaste vattenreningsteknikerna som används för kranvattenrenare är följande:

(1) Aktivt kolteknik Fujian Tianbing Water Purifier Baby Activated Carbon Kran Vattenrenare Det viktigaste vattenreningsmaterialet nano-aktiv filterkärna har bättre adsorptionskapacitet och har bättre filtreringseffekt på vattenklor, tungmetaller och bekämpningsmedel före adsorptionsmättnad.

(2) Tom fiberteknik Toray och Mitsubishi Rayon i Japan, utmärkt vatten för hushåll hemma etc. antar det tomma fibermembranets huvudsakliga vattenreningsteknik för att filtrera bort de flesta föroreningarna, och filterelementet måste bytas ut regelbundet.

(3) Keramisk och nano-KDF-teknik De flesta inhemska produkter använder mikroporösa keramiska filterkärnor och nano-KDF-filtermaterial, avkloreringskula, alkalisk kulvattenreningsteknik. Flödeshastigheten för vattnet är större än luftfilterteknikens. Borsten måste bytas ut regelbundet när livslängden är fast.


Produktionsprocess


Kranproduktionsprocessflöde: koppargöt → upplösning → gjutning (lågkvalitetssandgjutning, högkvalitativ gjutgodsgjutning) → gjutrengöring → gjutinspektion → mekanisk bearbetning → toleransinspektion → läckagetest → slipning → ytinspektion → galvanisering → galvaniseringsinspektion → Montering → Vattentest och läckagetest → Färdig produktinspektion → Paket → Fabriksgjutning: Gravity casting med högkvalitativ kran för lågkvalitativ gjutning av sand, gjutning av ny teknik, gjutning av slipning, liknar nuvarande zinklegeringsgjutform gjutningsprocess Provkvalitetskontroll: produktionsprocessens kvalitet före färdig produkt Kostnaden styrs av kvalitetskontrollperioden. Förpackningen inspekteras slumpmässigt av avsnittet om kvalitetssäkring. Huvudinspektionen är produktförpackningen, och de mer kända importerade varumärkena på marknaden inkluderar US Delta, Moen, Kohler, American Standard German Hansgrohe och GROHE Spain. Hem Japan TOTO Australien Coma, etc .; välkända inhemska märken är bekanta med Jiumu, Yu, Shenluda, lysande VVS, Huida, Wrigley, Eagle, Tao.


Hur man köper kran

Om man tittar på utseendet är kranytans förkromningsprocess mycket speciell. Det kan slutföras genom flera processer. Kranens kvalitet beror på kranens ljusstyrka. Ju mjukare ytan desto ljusare är kvaliteten. Ju bättre handtaget är. För stora luckor och lätt att öppna och stänga utan att glida. Sämre kranar har bara ett stort gap och en stor känsla av hinder. Lyssna på ljudet. Kranmaterialet skiljer sig väl. Kranens totala gjutna koppar är tråkig. Ljudet är tråkigt. I själva verket kommer det att erkännas att de formella produkterna som det vanliga punktmärket har tillverkarens' s varumärkeslogotyp och att vissa informella produkter eller kvalitetsprodukter ofta bara klistras in med pappersetiketter eller till och med utan några märken.

Metod för behandling av kranläckage

I det normala livet kommer du ibland att upptäcka att kranvattnet fortfarande kommer att droppa när det dras åt, och att droppa från kranens utlopp eller fogen bara orsakar mycket avfall, och ibland kommer ljudet också att orsaka vissa problem. I själva verket har kranen en enkel struktur, läckor och reparationer. För reparationer, generellt sett, så länge problemet med vattenläckage ersätts med kranens inre axelpackning eller packningsdelarna som den triangulära tätningen, måste kranens huvudbrytare hemma stängas av innan reparation. Det beror på skadorna på vattentätningstejpen på krandelen (fästskruv), så använd bara skiftnyckelkranen för att ta bort den fasta skruven och rulla om den nya vattentätningstejpen för att reparera stegen: Dra först åt kranen med skiftnyckelblandaren, vänd medsols för att ta bort det andra gängade hålet och linda tejpdelen 5-6 gånger medurs med vindtryckt tejp för att se om kranen är rätt justerad. För att se om det fortfarande kommer att läcka,

Även om kranen dras åt kommer den fortfarande att läcka ut.

1. Anledningen till vattenläckaget vid vattenutloppet: på grund av att kranens inre axeltätning slits, använd tången för att lossa packboxbulten och ta bort klämaxelpackningen. Ta ut den nya axeltätningen.

2. Anledningen till läckage av springan i kranbultens nedre del: skruven lossnar på grund av slitaget på triangelns tätning i körteln. Ta bort skruvhuvudet och lossa sedan glanden. Ta bort triangelförseglingen på insidan av körteln och ta ut den.

3. Läckage vid övergången: När den övre lockmuttern är lös, dra åt lockmuttern igen eller byt ut den mot en ny U-formad tätningsblandare. Om det konstateras att vattenvolymen minskar kan läckaget uppstå. Om du har fastnat med sand och grus, kontakta en professionell reparatör för att ta isär kranen. Om gummikudden är skadad måste den bytas ut. Generellt sett, använd kranen korrekt. Vrid inte kranen för hårt. Eftersom värmen stiger och krymper lätt minskar dess livslängd, rekommenderas det vanligtvis att de varma och kalla gummikuddarna kan bytas ut regelbundet samtidigt