Hur man väljer en kran med god kvalitet?

- Apr 19, 2018-

Så här väljer du ett köksvattenkran med god kvalitet, det finns många referensförslag:


1.Faucet handtag:

För närvarande är de ledande kontrollhanterna huvudsakligen indelade i spiraltyp, enkelhandtag, dubbelhandtag och flera typer med 90 ° switchar.

Kranreglaget har ett enda handtag och ett dubbelhandtag. Det enkla handtaget kännetecknas av enkel kontroll och enkel struktur. Dubbelhandtaget kräver att båda händerna anpassar vattentemperaturen, men stilen kan användas vid flera tillfällen (till exempel bassängkranar, cylinderhuvudblandare för massagebadkar etc.) och dubbelhandtagskranet justerar vattentemperaturen . Mer smidig och delikat än ett enda handtag, lämpligt för konsumenter som är mer känsliga för temperaturen. När manöverspänningskranen slås på och av, ökar vattentrycket snabbt. Om kopparhalten i produkten inte är tillräckligt hög för att klara expansionen av vattentrycket, är den lätt skadad. Därför, när manöverspänningen används, bör den öppnas långsamt och stängas av. Dubbelhandtagkranen har ett stort tryckområde och vattentrycket släpps långsamt, så det finns inget sådant problem. Dubbelhanteringsblandaren kan dock inte stängas för död, annars kommer det att få tätningspluggen att falla av, vilket gör att den stoppar och stoppar vattnet.

Med en 90 ° -brytare, på grundval av det traditionella dubbla handtaget, byts den ursprungliga gummistiftet till en keramisk tätning. När handtaget öppnas och stängs kan handtaget roteras 90 ° och det kan justeras på båda sidor av kallt och varmt vatten. Dess egenskaper är lätt att öppna. Det finns fler stilar.

Den traditionella spiralstiga gummitätta kranen är fortfarande välkommen av vissa konsumenter på grund av sin stora mängd vatten, lågt pris och lätt underhåll.

Från öppningsmetoden är det huvudsakligen följande:

När spiralhandtaget öppnas måste det rotera en massa cirklar och i grunden har eliminerats; Skiftnyckeln är generellt roterad med 90 grader; lyft typ handtaget behöver endast lyftas upp för att kunna ladda ur vatten; induktionstypen behöver endast nås under kranen. Kommer automatiskt ur vatten. Dessutom finns det också en tidsfördröjd kran. När strömbrytaren är stängd, strömmar vattnet i några sekunder innan det stoppas, så att smuts på händerna på kranen kan spolas igen. Konsumenterna kan välja rätt handtag enligt deras behov eller hänvisa till vår enkla köpguide.


2.Faucet bubbler:

Inte alla kranar har bubblare, men i allmänhet bättre kranar kommer att ha denna struktur. Bubblarens huvuduppgift är att förhindra att vattenflödet diffunderas och att flödet blir relativt rakt. Den intuitiva känslan är att spela en liten bubbla i handen och det kommer inte att plaska överallt, och det har också en viss vattenbesparande funktion.

Bubblaren i många märkesprodukter har en viss filtreringseffekt och kan filtrera partikelformiga föroreningar i kranvatten. Om vattenkvaliteten i området inte är bra kommer kranvattnet gradvis att bli mindre och bubblan kan öppnas och återgå till normalt efter rengöring. En bra bubbler är gjord av högkvalitativt rostfritt stålnät och kan ses.

Vid inköp är det bäst att välja en kran med en bubbler. Vattenflödet är mjukt och skumrikt (vattenbubblainnehåll) rik vilket indikerar att bubblerkvaliteten är bättre. Bubblaren består i allmänhet av sex lager, vanligtvis bestående av ett metallhölje (delvis plast). När vattnet passerar genom maskinkåpan skärs det i ett stort antal små vattenkolonner med luft inlagd i det så att vattnet inte stänker runt.


3.Faucetventil:

Det finns tre vanliga spolar: keramiska spolar, rostfritt stålbollar och axelrullspolar.

Keramiska ventilkärnor används ofta på grund av deras låga pris, låga vattenföroreningar, god slitstyrka, god tätningsprestanda och förbättring av "brittleness". I allmänhet spelar den keramiska ventilkärnan en mycket bra tätningsroll. På grund av den relativt starka utländska tekniken har vissa importerade keramikflis relativt bättre tätningsprestanda, stabila fysikaliska egenskaper, slitstyrka och lång livslängd. De flesta av de vanligaste blandare som tillverkats av de mest kända varumärkesprodukterna på sanitetsgods på marknaden har antagit keramiska ventilkärnor.

Fördelen med axelvalsventilen är att handtaget roterar smidigt, operationen är enkel och bekväm, handtaget är bekvämt och avslappnat och anti-aging och anti-abrasionsmotståndet uppnås. Axelvalsspolen, som en gammaldags spole, har emellertid gradvis misslyckats med att möta efterfrågan hos publiken för spolen och kommer gradvis att elimineras av marknaden. Rullspolar är nu sällsynta i de stora varumärkena.

Kulventilen i rostfritt stål är ett ledande ventilelement med relativt hög teknologisk innehåll. Vissa högkvalitativa badrumsmärken adopterar den oregelbundna sjuhåliga kullventilkärnan bearbetad av laserteknik som ventilkärnan i sina senaste kranprodukter. Branschen anser också att den här typen av spol är lämpligare för områden med dålig vattenkvalitet, eftersom den inte påverkas av föroreningar i vattnet och inte kommer att förkorta livslängden. Dessutom har handtaget på stålkulventilens kärna en större vinkel när det gäller justering av vattentemperaturen, vilket kan styra vattentemperaturen noggrant och säkerställa att hett vatten strömmar ut snabbt och noggrant och medför energibesparing. Produktionskostnaden för kugelventilkärnan i rostfritt stål är emellertid högre än för andra typer av ventiler. Samtidigt är produktionsprocessen mer känslig och lämplig för applikationer där vattenkvalitetsmiljön är dålig.


Kranen spolen diskriminerar "enkel metod"

1. Byt kranhandtaget och känna det med hand. Det är bättre att känna sig oavbruten när du växlar upp och ner.

2. Vrid ventilomkopplaren halvvägs och stoppa. Slå sedan på platsen! Jämför det med känslan, den övre och nedre halvan känner detsamma är bättre.

3. När ventilkärnan är vänster och höger (inställning kall och varm). (Använd först ovanstående metod). Se sedan på vikten, när den goda spolen är runt, är den "tomgång" och handen är väldigt lätt.

4. Använd pekfingret och långfingeren för att försiktigt gripa handtaget på kranan, flytta den upp och ner och åt vänster och höger för att se om den är flexibel och lös, oavsett om den blivit känslig för handen, om den har känslan av olja dämpning, flexibilitet är inte lös, och känslan är inte blockerad. Tung oljespjäll känns bättre.


4.Faucet plating:

Hur skiljer du pläteringskvaliteten är bra eller dåligt? Det finns några små sätt: Om det är tillräckligt med ljus, se noga på kvaliteten på kranplätering, bra plätering utan oxidationsfläckar, brännmärken, inga lufthål, ingen blåsning, nej Läckageplätering, likformig färg; Rör utan burr, sand; knacka på fingret med kranen, fingeravtrycket sprids snabbt och inte lätt att fästa smuts. Eller konsumenten kan använda sin mun att andas in i kranens yta, och kranens yta bildar omedelbart ett fuktlag. Plattning av produkter av god kvalitet, vattenånga kommer snabbt och jämnt att blekas, produkter av dålig kvalitet, vattendämpning blir långsammare, och jämn koagulering bleknar inte, vattendampen blir snabbare och mer enhetlig vilket indikerar att pläteringskvaliteten är bättre. Huvudsyftet med elektroplätering är att dekorera och förhindra rost, men det betyder inte att det oberoende av det kommer att rosta, särskilt där det ofta utsätts för människokroppen. Rengöring av pläteringsdelarna med bilvax en gång i månaden kan dock effektivt skydda kranens plätering.


5.Faucet material:

Med utvecklingen av moderna vattenkranar med utveckling av ekonomi och vetenskap har det varit olika kranar med gjutjärn, plast, koppar, legering, keramik, rostfritt stål och andra material. Bland dem har gjutjärnskranarna gradvis eliminerats, och alla plastkranar används mest i specialfält. Numera kopplas hushållsflänsar som oftast i kontakt med koppar, legeringar, keramik och rostfria kranar. Legeringskranar har blivit alltmer osynliga eftersom de är hälsofarliga. Även om kranar av keramik och rostfritt stål har sina egna fördelar, är de vanligtvis dyra och svåra att bearbeta, så typerna och kvantiteterna av produkterna är mindre. All-copper kranar upptar ledande positionen på den ledande materialmarknaden med sin utmärkta kostnadseffektivitet.

(1) koppar kran

Rena koppar kranar är gjorda av ren koppar, förkromad på ytan, med högglans och höga slitstyrka och korrosionsegenskaper. Huvudsakligen i sin egen kopparhalt och process för att skilja kvaliteten på för och nackdelar. Koppar som används i VVS-industrin är huvudsakligen 59 koppar. Förutom koppar finns det annat metallinnehåll som kan skada människors hälsa om mängden bly är för hög. Ledningsinnehållet i många kranar på marknaden ligger i allmänhet mellan 3% och 5%. Som svar på denna situation har vissa tillverkare utvecklat lågledande kranar med blyinnehåll under 0,3%. Med tanke på det faktum att ledande innehåll är svårt för vanliga konsumenter att döma och internationellt finns det strikta regler för blyinnehållet i rörledningsprodukter är det bäst att köpa kranar som har passerat relevant certifiering för egen hälsa. (Liten TIPS: När du står upp på morgonen kan du slå på kranen i en halv minut, låta vattnet ur kranen och undvik att ta över bly.)

(2) legering kran

Priset på legering kranar är mycket lägre än för koppar kranar, och denna kran är lättare att producera i stor skala. Bland dem är zinklegeringar allmänt använd, och zink legeringskranar är skadliga för människokroppen och är inte särskilt slitstarka. För närvarande kan zinklegeringar användas som kranhandtag och vissa tillbehör till badrumstillbehör. Eftersom zinklegeringspläteringsprocessen är mycket mogen och vissa tillverkare kommer specifikt att öka vikten på zinklegeringen, är det svårt att skilja det från kopparkranet efter vikt och utseende. För din hälsa är det fortfarande lämpligt att köpa en kran som har passerat den relevanta utvärderingen av utvärderings och utvärderingsorgan.

(3) keramisk kran

Keramiska kranar, som namnet antyder, är de ledande keramiska tillverkarna. Jämfört med andra kranar har keramiska kranar fördelarna med ingen rost, ingen oxidation och inget slitage. Keramiska kranar ser vackra ut, eftersom skalet också är keramiska produkter, så det kan matchas med badrumsprodukterna, vilket ger den konstnärliga känslan av keramiska produkter, ta fram badrummets exklusiva temperament.

(4) rostfritt stål kran

Kranar i rostfritt stål innehåller inte bly och är resistenta mot syror, alkalier, frätande ämnen, skadliga ämnen och källor till kranvatten. Det är underförstått att den nuvarande 304 rostfria stålkranytan inte behöver elektropleras, dess yta behöver bara vara polerad kan visa den sanna naturen av rostfritt stål och kan fortsätta att behålla den silvervita glans, rost aldrig, rostfritt stål , hårdhet och seghet är högre än kopparprodukter 2 gånger mer. Hårdhet, seghet, smältning och skärning av rostfritt stål är dock mycket svårare än koppar och kostnaden är hög.