Typer av kranar

- Jul 07, 2020-

Kran är brytaren för inomhusvattenkälla, som är ansvarig för att kontrollera och reglera vattenflödet. Det är det nödvändiga materialet för varje familj. För närvarande finns det många sorters kranar på marknaden. För vanliga medborgare saknar de ofta professionell kunskap, så de känner sig förlorade när de köper kranar. I själva verket, även om badrummet kran design, stil, form, variation, men också lätt att dela från två aspekter.


Den ena är från användningen av funktionell uppdelning, det finns i allmänhet badrum med kranar, handfatkranar, kökskranar tre, har i allmänhet en enhetlig stil och form.


Kran och badkar är indelade i kran och badkar


Badkran: den är installerad ovanför ena sidan av badkaret och används för att öppna varmt och kallt blandat vatten. Kan vara direkt kallt och hett två rör som kallas duplex: öppet och nära vattenflödesstruktur har spirallyft typ, metall kulventil typ, keramisk ventil kärntyp och så vidare. För närvarande är marknaden mer keramisk spol typ enkel handtag badkar kran. Den använder ett enda handtag för att justera vattentemperaturen och är bekväm att använda; den keramiska ventilkärnan gör kranen mer hållbar och vattentät. Ventilkroppen i badkarets kran är gjord av mässing, med förkromning, guldplätering och olika metallbakfärger.


Duschkran: den installeras ovanför duschrummet och används för att öppna varmt och kallt blandat vatten. Ventilkroppen är också gjord av mässing, med förkromning, guldplätering, etc. Sätten att öppna och stänga vattenflödet är skruvlyft, keramisk ventilkärntyp och så vidare. Duschkran kan delas in i slangdusch och inbäddad väggdusch; de specifika specialfunktionerna är termostatisk kran, kran med filteranordning och kran med utdragbar slang. De har olika krav vid installation.


Handfatkran: den är installerad på tvättstället och används för att lägga kallt vatten, varmt vatten eller blandat vatten. Dess struktur har: skruvlyft typ, metall kulventil typ, keramisk ventil kärntyp och så vidare. Ventilkroppen är gjord av mässing, med förkromning, guldplätering och olika färger av metallbakfärg på ytan, med olika former. Handtaget har enstaka handtagstyp och dubbelt handtagstyp. Det finns också en handfatkran utrustad med en dragstång, som kan dras direkt för att öppna tvättställets vattenutlopp för att ta bort avloppsvatten.


Multifunktionell köksblandare: om du har varmvattenrör i ditt kök bör den här typen av kran också vara dubbelansluten, med undantaget att utloppet för köksblandaren är högre och längre, och vissa av dem har slangdesign för att tvätta mat.